Nädal 5

 Virginia Shea 10 käsku

Arvan, et tänapäeval eksitakse tihti Virginia Shea esimese käsu vastu, milleks on inimeseks olemine. Internetis on mõnikord keeruline mõista, mida inimene oma sõnumiga tegelikult mõtleb ning asjadest on lihtne valesti aru saada. Olen sarnaseid arusaamatusi ka enda puhul täheldanud, siis on mõistlik kuidagi enda sõnumit arusaadavamaks muuta. 
Kui päriselus sõbrale või võõrale öeldu tavaliselt ei salvestu kuskile, siis internetis jäävad teele pandud sõnumid alles ning see võib ka omajagu probleeme tekitada.
Samuti on tavaks saanud, et internetis öeldakse välja asju, mida näost näkku suheldes kindlasti ütlemata jäetakse, sest üldjuhul puuduvad internetis kedagi solvates tagajärjed ja on võimalus jääda ka anonüümseks. Kohtan sarnaseid juhtumeid päris tihti ning see häirib mind.
Kui on juba eriti noorena internetti ligipääs, siis postitatakse pea kõike, mida sülg suhu toob ja mida mõne aasta pärast piinlikusega loed, sest mingit moodi on postitus endiselt alles. Seega tasuks läbi mõelda, kas tasub ikka kõike oma tegemisi või mõtteid avalikustada. 
Eksin ka ise mõnikord Virginia Shea esimese käsu vastu, kuid püüan siiski käituda nii, nagu ma tahaks, et teised minuga käituks ning mõelda enne, kui kirja teele saadan.

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 6

Meedia