Nädal 8

 Proff

Professionaal on minu arvates keegi, kes on omandanud teatud eriala jaoks vajalikud oskused ning tal on vastav tunnistus, palju kogemust selles vallas, kirg töö vastu ja pidev soov end veel arendada. Tal on kiire kohanemisvõime ning ei jää keerulises olukorras pikalt käed taskus seisma, vaid leiab võimalikult kiiresti sobiva lahenduse. Siit tulenevalt tekib keerulisi olukordi vähe, sest ta oskab neid ette näha ja ennetada. Samuti on professionaali teenuste vastu suur nõudlus ning peamiselt ollakse tema tööga rahul. Profesionaalilt oodatakse alati kvaliteetset tulemust ja iga väiksem viga vähendab kliendi usaldust.

Käsitöölisel on eelnevaga võrreldes puuduseid, näiteks pole ta oma eriala oskused koolis omandanud, vaid iseseisvalt õppinud või teeb oma tööd vaid sissetuleku pärast. Puudu jääb kogemusest, mis suurendab reputatsiooni. Lisaks kasutavad käsitöölise teenust peamiselt töölise sõbrad ja tuttavad. Kuna klientuur ja ootused on väiksemad, andestatakse pisemate vigade eest rohkem. Kuigi käsitööline võib kohati oma tööd suurepäraselt teha, ei saa teda siiski profesionaaliks nimetada.

Arvan, et peamiseks erinevuseks, mis eristab professionaali käsitöölisest on aastatepikkune kogemus, mis annab tohutult juurde töö kvaliteedile ja probleemid leiavad kiiresti lahenduse.

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 6

Meedia

Nädal 5